Hoe installeer ik een Husqvarna Robotmaaier

Hoe werkt de installatie van een Robotmaaier

Allereerst controleert u het gazon op vervuiling en obstakels. Hiermee voorkomt u dat de machine vastloopt of beschadigd raakt. Verwijder stenen, takjes, gereedschappen, speelgoed en soortgelijke obstakels.
is het gras langer is dan 10 cm? Dan is het raadzaam het gazon te maaien met een gewone maaier en het grasafval te verwijderen voordat u begint.

1. Plaats het laadstation


Plaats het laadstation op een vlakke ondergrond, midden in het maaigebied, met wat vrije ruimte eromheen. Zorg dat het station niet in de zon staat, buiten het bereik van tuinsproeiers en dicht in de buurt van een stopcontact.
Het electrapunt dient veilig geinstalleerd te zijn. Twijfelt u over de positie en aanleg. Bel ons dan gerust voor advies en tuinbezichtiging.

2. Laad de accu op


Als het laadstation op zijn plaats staat, kunt u de robotmaaier opladen. Zet de robotmaaier in het laadstation en ga verder naar de volgende stap. Het opladen van een lege accu duurt 80 tot 100 minuten.
Bij de eerste installatie heeft u een Pincode nodig. Deze wordt verstrekt door uw verkooppunt. Deze pincode kan daarna vervangen worden door een eigen persoonlijke code.  Dit alarmsysteem beschermt uw maaier tegen diefstal en gebruik door andere.

 

3. Leg de begrenzingsdraad


Om de Robotmaaier binnen het gazonvlak te houden wordt een begrenzingslus gebruikt. Deze draad heeft een laagspanning  en wordt aangesloten op het laadstation.
Leg de begrenzingsdraad langs de randen van het gazon om het maaigebied aan te geven. De juiste afstanden verschillen per type maaier en gewenst eindbeeld. Kijk hiervoor in handleiding en laat je adviseren voor een mooi eindresultaat!
De draad kan eenvoudig in de grond worden vastgezet met de speciale, bijgeleverde krammen, zodat de robotmaaier precies weet waar het keerpunt is. Plaats “eilandjes” van draad om bloembedden en struiken heen, zodat de maaier eromheen gaat.

U kunt de installatie zelf uitvoeren of door ons laten verzorgen. Wij installeren de begrenzingskabel door middel van een freesmachine. De kabel wordt daarmee 10cm onder maaiveld aangebracht, waardoor minder kans op kabelbreuk en storing ontstaat.

4. Leg de zoeklus


De Zoeklus is bedoeld om de Husqvarna Automower® naar het laadstation terug te leiden wanneer dit nodig is. De draad wordt midden in het gazon geplaatst. Sluit het ene uiteinde op het station aan en leg de draad in een rechte lijn naar het verste gedeelte van de tuin. Hierdoor kan de robotmaaier de draad gemakkelijk kan vinden. Het andere uiteinde wordt aan de begrenzingsdraad bevestigd op het punt waar de draden elkaar snijden.
Zowel de begrenzingsdraad als de begeleidingsdraad worden vervolgens aangesloten op het laadstation.

5. Relax


Stel de juiste maaihoogte af en stel de werkuren in. Als de robotmaaier volledig is opgeladen, gaat hij voor U aan het werk !
Dagelijks het gras maaien is optimaal. De afgemaaide lengte van het blad valt als natuurlijke meststof tussen het gras. Ruimen en bemesten van het gazon is hierdoor overbodig geworden. Het gras zal sterker worden en mos en onkruid krijgen minder kans.
Hierdoor ontstaat een prachtig maaibeeld en kunt u Relaxen ;-)